Mihin musiikkiala on matkalla vuonna 2020?

Kun katsellaan tosiasioita, huomaamme että viime vuosikymmenen musiikkialalla myllersivät murros sekä muutokset. Eikä tuleva vuosi ei varmasti ole erilainen. Meillä on myös tällä hetkellä paljon ideoita siitä, missä ja miten tämä tapahtuu varmasti pelata. Teknologiayritysten, levy-yhtiöiden, taiteilijoiden, lauluntekijöiden ja muiden teollisuuden pelaajien ansiosta valmistautua erittäin odotettavissa olevaan liittohallituksen valintaan tekijänoikeusrikkomusten ja radio-oikeusten suhteen. Lisäksi he pitävät lisäksi useita muita hitaasti palavia asioita heidän takanaan. päät. Jos myöhässä on ollut yksi suosituimmista alan sanoista, se on ”informaatiota”, koko sen laajassa, usein väärin käytetyssä loistavuudessa.

Vuonna 2014 musiikin suoratoistoratkaisut, kuten Spotify, Pandora ja myös Apple, nostivat taiteilijoihin kohdistuvat tietoanalyysialustansa loven ylpeille siitä, kuinka nämä järjestelmät voivat tarjota ennennäkemättömän ymmärryksen omien kohdemarkkinoiden suhteen. Ne eivät kuitenkaan ole ainoita avaruudessa; Useat kolmansien osapuolten datayritykset käyttävät muusikoille toteuttamiskelpoisia valintoja saadakseen ymmärrykset oikein kiertueeseen, markkinointiin ja ryhmätietoihin. Raaka tieto sinänsä tarjoaa todella vähän ihmisille – siksi näillä alustoilla, jotka voivat vähentää tietoa oikealla tavalla, on niin paljon synnynnäistä arvoa (samoin kuin miksi useat asiakirjat tukevat nopeasti tiedon tutkijoita ja myös suunnittelijat vahvistamaan standardimyyntiään sekä A&R-tiimit). Tällä hetkellä tällaisten analyysien käytöstä aiheutuvat kustannukset voivat olla välillä 0–2000 dollaria vuodessa. Tämä kantaman leveys ei kestä kauan.

Kun suoratoistopalvelut alkavat havaita voittojen kasvua, joka ei vedota tilaajahahmojen ennakoimattomiin mittareihin, ja myös mainosten hankkimista, nykyään ilmaiset datatuotteet, joita he toimittavat taiteilijoille, ovat todennäköisesti lähtökohtana heille. Kun näin tapahtuu, kysytään kuka sijoittaa ja kuka pysyy tekemässä myyntiä. Mikä on omistautunut kappaleiden seuraaja vuonna 2020? Onko se joku, joka linjaa päiviä ennen live-esitystä? Henkilö, joka ryntää VIP-kimppuja, jotka koostuvat muusikon parturin leikkauksista? Ja paljon tärkeämpää, miten taiteilija kehittää, sijoittaa ja kannustaa sitä seuraajaa? Vaikka valtava show-liiketoiminta etsii aktiivisesti vastauksia näihin huolenaiheisiin uusilla tekniikan kehityksillä, kuten uskollisuuteen perustuvilla hinnanalennuksilla ja reaaliaikaisilla teksteillä, taiteilijat ovat tuskin naarmuttaneet pintaa. Suurimmalle osalle muusikoita – indie-näytöksistä kirkkaaseen supernoviin – viimeisimpien vuosien ajan fanien kanssa viestinnän tärkeimmät menetelmät ovat olleet sosiaaliset verkostot (ilmaiset, mutta rajoittavat) sekä konsertit (kalliit, persoonaton, samoin rajoittava). Internet 3.0: n erittäin edistyneellä ajanjaksolla tämä ajoittaa kunnostuksen ja myös nopeasti. Jotkut taiteilijat leikkivät äskettäin uusien yritysten kanssa, jotka sallivat taiteilija-fani-viestien lähettämisen; toiset aikovat tehdä hyväntekeväisyystapahtumia Kickstarterissa, lähettävät vain tilaajille tarkoitettua uutiskirjettä Patreonista, sekä nostavat sitoutumista (ja pieniä rahamääräisiä) muilla keinoilla.

Mitä seuraavaksi? Suoratoiston buffet-tyylinen organisaatiomalli on poistanut esteet seuraajien ja myös musiikin välillä; kehitys, joka lopulta tuo faneja ja taiteilijoita toisiinsa, on varmasti yhtä monumentaalinen. Vain kaksi viikkoa vuoden päästä musiikkiteollisuudessa on tällä hetkellä kädet täynnä kiinnostunutta aivan uutta vähennystä: Musiikkifanit kaikkialla verkossa ilmoittavat, että joku hakkeroi heidän tilinsä ja myös silmukoi ranskalaisia ​​Montana-kappaleita. Itse ranskalainen kritisoi 50 Cent: tä – että rap-taiteilija väittää ostavansa vääriä virtauksia ja myös kehystävänsä häntä – aitoa lähdettä ei tosiasiassa ole varmennettu. Vaikka skenaario on huolissaan täysin erilaisista suoratoistopetoksista, skenaario tuottaa tunnustusta tammikuuhun 2019, jolloin musiikin seuraajat löysivät vapauttamattomat SZA- ja Beyoncé-kappaleet, jotka toimitettiin artistin tilillä nimeltään ”Sibling Solana” ja myös ”Queen Carter”. Ja myös omituinen Montana-erimielisyys syntyy samalla tavalla kuin panimo-kiista c ja w: ssä, jossa sadat muusikot näkevät kappaleidensa uudelleenladatun väärennettyjen tilien alla, jotka eivät ole heidän hallussaan. Mikä on suoratoiston petollisen musiikin kysymys? On vähitellen selvää, että musiikin suoratoistopalvelut eivät ole haavoittuvia vain yhden tyyppisille huijauksille, jolla tuhoavat tähdet voivat pelata videopelialustoilla tuloja, suoraa altistumista tai yksinkertaista huomiota varten. Vaikka kappaleiden suuret pelaajat allekirjoittivat huippupalvelutiimin sitoumuksen viime kesäkaudella torjua vääriä virtauksia, heidän on kohdattava asia vakavasti, jos tämä julkistettu väärinkäytösten taso etenee.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *