MUSIIKKILAJIT, jotka tekevät läpimurron vuonna 2020

Jos olemme ymmärtäneet jotakin viime vuosien aikana, niin ainakin sen että asiat muuttuvat. Liittyipä asia sitten politiikkaan, kulttuuriin, teknologiaan tai taiteeseen, niin muutos on ainoa jatkuva, joskus myös rasittava, ja jännittävä asia.

Pop-musiikin tuottajat eivät keskity enää vain Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan. Eri taidelajien väliset rajat ovat heikentymässä nopeasti. Internet-kulttuurin ansiosta omituisimmista taiteilijoista ja muusikoista voi tulla maailmankuuluja artisteja hetkessä, riippumatta sijainnista.

Kaikesta vaihtuvuudesta huolimatta, villityksiä on edelleen olemassa, ja myös tietyt asiat ovat ehdottomasti nousussa – joten suosittelemme sinua kiinnittämään huomiota näihin asioihin tämän vuoden aikana.

AFRO-ÄÄNET

Nigeriasta, Ghanasta ja myös kansainvälisestä diasporasta tulevia ääniä, joita muuten kutsutaan Afrobeatsiksi, Afro-swingiksi ja Afro-bashmentiksi, pidetään yleensä klubilla ensin, isoilla rytmeillä, bassolla ja myös automaattisen virityksen lauluilla, jotka liittyvät hetkelliseen vaikutukseen.

Tämä on kuitenkin suuri ja monipuolinen tapahtuma, ja miksauksessa on myös paljon säveltävä luokka – jotain, joka on tullut pintaan äskettäin.

Katso 2010-luvun suurten tähtien, Burna Boyn, kehittymistä – etenkin hänen tiiviissä yhteistyössään Jorja Smithin ja Mahalian kanssa.

Katso myös brittiläisten Länsi-Afrikan bändien – Kojey Radical, J-Hus, Ezi Emela, BenjiFlow ja Ragz Originale – käyttäytymistä. He kaikki lisäävät musikaalisuutta ja työskentelevät yleensä taiteilijoiden kanssa Lontoon laajenevasta soul-jazz-tapahtumassa.

Sen lisäksi, että nämä kasvavat vuonna 2020, on Nigerian viimeisin kiipeämisjulkaisu Rema (johtoesteettisesti kuviteltu), että vaikka vain 19 laajentaa meluaan sisällyttämään tasaisen sielun, Bollywood vaikuttaa ja on myös riittävän kunnianhimoinen ei vain halua olla uusi Burna Child, vaan upouusi Michael Jackson tai Stevie Marvel.

NEOKLASSINEN VYÖHYKE

”Neoklassinen” – perinteisten instrumentaalikappaleiden, elektronisen ja post-rockin välinen vyöhykkeestä on tullut iso juttu maailmalla. Artistit, kuten Nils Frahm ja Max Richter, myyvät jatkuvasti merkittäviä konserttisaloja ja kelloittavat miljoonia suoratoistoja.

Tämä ei katoa täysin, mutta todella mielenkiintoinen paikka nähdä ovat soolotaiteilijoita ja muita pieniä yhtyeitä tässä. Alkuvuodesta 2020 ilmestyi upea kokoelma, Minis-tuotemerkki Mark McGlincheyn ja Mirza Ramicin aloittamassa erpret Null -tarrassa: yhden minuutin kokoelma, joka osoittaa kuinka paljon voidaan suorittaa pienellä alueella.

Guatamalanilaulaja / lauluntekijä / sellisti Mabe Fratti on varmasti lisäksi nimi, josta voi nauttia. Hänen tulevat Pies Sobre La Tierra (”jalat maahan”) on sensaatiomainen teos, joka antaa voimakkaan tunteen intiimistä etäisyydestä äänelle – mutta kaikelle herkkyydelle äänessä ja kappaleiden kirjoituksessa on voimaa, joka suosittelee häntä voisi olla merkittävä tähti.

Pidä silmällä myös Sylvain Chauveau 2012 Basic -albumin uudelleen julkaisu, asiakirja, joka esitteli paljon, mikä on todella tapahtunut 2010-luvulla. Sen pitäisi myös maata hyvin lisääntyneen yksinkertaisuuden ja hienostuneen nälän vuoksi.

ROCK on ekologista

Vuonna 2014 ekologinen tietoisuus pakotti viime kädessä resurssinsa popkulttuurin asialistan kärkeen, ja myös suuret teot puhuivat. Emme kuitenkaan ole vielä nähneet sen alkamista.

Tänä vuonna varmistetaan, että sillä on sekä retoriikkaa että toimintaa tällä rintamalla. Coldpelin valinta olla vierailematta tänä vuonna hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi on massiivinen minuutti. Tämä suuri bändi on itsessään monen miljoonan dollarin markkinat, ja myös tämä on suuri tulon uhraus heille.

Odotamme nyt musiikkitapahtumia ja vakavaa keskustelua reaaliaikaisesta musiikista ympäri vuoden. Pop-yhtye Vuoden 1975 Greta Thunbergin sanojen käyttäminen kappaleessa on varmasti myös ympäristöasioiden edeltäjä mielikuvituksellisena ohjaajana.

Meillä on jo CD-levyjä Beans On Salute -tapahtumalta (tehtävä vintage-rock ’n’ roll -triadilta Kitty, Daisy & Lewis), joka on täynnä villiä poleemista, sekä Ian William Craigilta, syvemmillä pohdinnoilla, sävelletty ja tallennettu myös kanadalaiselle metsäpalojen ympäröimä kaupunki. Voimme taata, että nämä eivät ole viimeisiä ”ekorekisteröintejä” tänä vuonna.

PAIKALLINEN RAP

Jos musiikillisten ennusteiden tekemisessä on yksi varma asia, hiphop-kulttuuri ei pysy paikoillaan. Jatkuvan taisteluun väitetyn tyylilaji, joka väitetään olevan suurin ja paras, kehittyy aina nopeasti, ja tämä ei myöskään pysähdy nyt.

2000-luvun valtava tarina on lisännyt aksenttien monimuotoisuuden hyväksymistä räpissä: vuosituhannen vaihteessa New Yorkin kaupunki ja LA hallitsivat jokaista pientä asiaa eteläisen (ja erityisesti Atlantan) kääntyessä Tällä hetkellä hip hop hypätä edelleen uutuus.

Siitä lähtien, kun olemme tosiasiallisesti nähneet Karibian ja Länsi-Afrikan äänet huomattavasti osan räppin valtavirrasta, samoin kuin myös brittiläiset, etenkin Stormzyn menestyksen kautta maailman. Yhdistyneessä kuningaskunnassa on kuitenkin paljon enemmän aksentteja kuin pelkästään Lontoo, ja Manchesterin Aitchin, Bugsy Malonen, Birminghamin Jaykaen, Hazen ja Lady Leshurrin sekä Nottinghamin Young T & Bugsey’n nykyinen paikallinen menestys on todella tuonut heidän ainutlaatuisen äänensä popiin radio kaikkialla.

Kuuntelemmeko myös näitä tekoja globaalisti? Aloitammeko jopa sellaisten räppitaiteilijoiden kuulemisen, joilla on ranskalainen, kiinalainen tai intialainen aksentti maailmannäyttämöllä? Älä panosta sitä vastaan.

TAIDETTA RAJOITTAVA POP

Oudot ajat vaativat outoa taidetta, ja popin hämmästyttävimpien kohtien joukossa viime aikoina on nähty kuinka ääneen ja esteettisesti lavastetut ihmiset haluavat saada. Ilmeisin esimerkki on Billie Eilish, jolla on kammottava indeksoiva digitaalinen kabareeääni, läheltä äänitettävät ASMR-kuiskutukset sekä suorastaan ​​häiritsevät videot.

Samoin Charli XCX on todellakin ottanut asiat äärimmäisyyksiin jatkuvien kumppanuuksiensa kanssa radikaalien elektronisten taiteilijoiden, kuten Skotlannin Sophie Xeonin kanssa, piilottavan rajat popin, taiteen ja underground-musiikin välillä.

Mutta asiat voivat aina saada entistä vakavampia, samoin kuin laulaja Jazmin Beanin (Wildhearts-vokalistin Gingerin pieni tyttö) lisääntyminen kauhistuttavien satu-kauhuproteesien ja säkeiden kanssa, hänen kaverinsa, fetissi visuaalisen muusikon Salvjian kanssa. taiteilijana / tuottajana Doon Kandana – joka tunnetaan parhaillaan viskuistaan ​​Arcalle, FKA Twigsille ja Bjorkille. Hän tekee parhaillaan seksikkäitä elektronisia harrastajien suosikkilevyä Hyperdubia.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *