Musiikin tulevaisuus: missä musiikkiala on tänään ja mihin se on menossa seuraavan vuosikymmenen aikana

Tämä on toinen aihe, joka keskittyy median tulevaisuuteen ja nautintoon (M&E). Alun perin suojattu television, elokuvien ja mobiilivideon tulevaisuus. Alla, lämpimänä viime viikon Grammyjen kantapäällä, katsomme laulumarkkinat – nykyinen tila ja myös minne se menee.

MUUTOKSEN AIKAKAUSI

Muutos, vaihtuvuus ja katoavaisuus – kaikki kiihtyy. Se on tarina teknologisesti muuttuneesta M&E: n maailmasta. Musiikkiteollisuus ei ole poikkeus. Tarkastellaan TikTokia – alan viime vuoden suurimpia tarinoita. TikTok esiteltiin muodollisesti vasta pari vuotta sitten, kun Musical.ly oli nielty vuonna 2017. Monet Yhdysvaltain yritysjärjestelyjen maailmassa erottivat TikTokin 2019 alkaessa. Niin samoin useimmat yhdysvaltalaiset asiakkaat TikTokin kohderyhmään Gen Z kohdistuivat. Mutta katso sitä nyt, vain vuotta myöhemmin, kun aloitamme vuoden 2020. TikTok on merkittävä uusi sosiaalisen median voima – eikä vain musiikkia enää. Niin nopeasti se tapahtuu. TikTok on Gen Z: n uusin kiehtovuus. Titaanitekniikan ja uuden median moguli Meg Whitman – nopeasti julkaiseva mobiili-ensimmäinen videoleikeratkaisu Quibi (jota olen juuri äskettäin säveltänyt) – korostettu, mikä osoittaa minut äskettäisessä haastattelussani Forbesille. ”Sinulla on nanosekuntia mukautuaksesi tällä hetkellä”, hän varoittaa M&E: n johtajia. Oletetaan, että tällä hetkellä vain noin 50% maailmasta on yhteydessä Internetiin. Ajattele viiden vuoden kuluttua siitä, kun monet odottavat käytännössä koko 8 miljardin maapallon olevan kytkettynä 5G: n ansiosta. Se johtaa varmasti huomattavasti enemmän sisällön tarpeeseen ja myös kokonaiseen sisällön käyttöön. Se on hyvä kaikille tekijöille, myös taiteilijoille.

NYKYPÄIVÄN LAULUJEN MAAILMA

Kun aloitamme vuoden 2020, musiikkialan tuomio- ja synkkipäivät ovat muodollisesti ohi. Iloiset päivät ovat jälleen kerran alhaalla, koska maailmanlaajuisesti dokumentoitu kappaleiden yhteisö voittaa edelleen valtavasti. Vaikka lopullisia 2019-numeroita ei ole vielä saatu aikaan, vuoden 2019 odotetaan kestävän viisi vuotta kaksinumeroista (tai melkein kaksinumeroista) kasvua vuosikymmenien ajan kohdistuneiden tappioiden jälkeen. Se ei tarkoita, että kaikki yksilöt olisivat enemmän kuin onnellinen. Lukuisat muusikot ja käytännössä kaikki tunnisteet valittavat edelleen suoratoiston kasvavaa näkyvyyttä, vaikka tämä ilmiö kasvattaa voittoa aina. Maailmanlaajuisesti nauhoitettujen kappaleiden sektorin odotetaan sulkevan vuoden 2019 noin 20–21 miljardilla dollarilla. Goldman Sachsin heijastavan ennusteen mukaan nykypäivän numerot kasvavat yli kaksinkertaisena 45 miljardiin dollariin vuoteen 2030 mennessä (luku, joka ei sisällä erillisiä kansainvälisiä online-kappaleita koskevia markkinoita, joita Pricewaterhouse Coopers arvioi saavansa 31 miljardia dollaria vuoteen 2022 mennessä – yksinkertaisesti kahden vuoden kuluttua).

Nykypäivän suoratoisto

Suoratoisto on äänitetyn musiikin hallitseva paine, jonka voima kasvaa vuosittain. Mielestäni Applen Steve Jobs oli väärässä ilmoittaessaan tunnetusti (ja hieman ylimielisesti) ”kappaleiden ostamisen rekisteröintisuunnitelmasta konkurssiin”, eikä sitä voida säilyttää myös ”2. tulevalla tulevalla”. No, Grinchiä kiistävän tohtorin Seussin (hyvin monenlainen velho) sanoin, ”se tuli kaikki sama”. Suoratoiston osuus on nyt 80% YHDYSVALLAN valtioiden nauhoitetusta musiikkitulosta. Asiakkaat päättelivät, että Steve Jobsin kappaleiden ”omistajuuden” (lataukset) ja ”vuokrauksen” (suoratoisto) vaihtelun välisellä erolla ei ole tosiasiallista merkitystä maailmassa, jossa tällä hetkellä voimme käyttää 60 miljoonaa kappaletta ilmaiseksi alle 10 dollaria kuukaudessa. Annetaan tehdä matematiikka. Tämä hyöty maksaa sinulle varmasti 60 miljoonaa dollaria Jobsin vain ladattavassa maapallossa. Spotify on aivan kuin kappaleiden Netflix. Spotify hallitsee maailmanlaajuista suoratoistoa – 248 miljoonaa energistä asiakasta Q4 2019: n alusta lähtien, massiivisia 113 lukuisia, jotka tosiasiallisesti viettävät hyödyksi. Tämä luku tarkoittaa kateellista 46%: n vapaasti maksettua muuntohintaa (useimpien asiakaspalvelujen suu vettä, kun muuntohinnat saavuttavat 5%). Mutta Spotify, kuten Netflix, haastaa sen vain suoratoistopalveluversion.

Kummankin liiketoiminnan kassavirta on edelleen merkittävästi negatiivinen (Spotify on mahdollisesti paljon haasteellisempi johtuen muuttuvasta kustannusrakenteestaan, jossa se maksaa suurimman osan jokaisesta askel askeleelta dollarista rojaltina). Apple pääsi suoratoistopeliin myöhässä, varmasti johtuen siitä, että Jobs tarttui pimeyteen. Apple on kuitenkin nyt merkittävä suoratoistopaine myös yli puolet Spotifyn maksetusta asiakasasioista murto-osassa hetkestä. Se on Applen valtavan ja moniosaisten markkinointikoneen kauneus. Laulut ja muu sisältö (elokuvat, televisio) toimivat mainonnana. Niin kauan kuin Apple arvioi kaiken kaikkiaan valtavasti, sisältö tarjoaa tarkoituksensa. Pidä mielessä U2: n ajattomat iPod / iTunes-mainokset? Se on Cupertinon lähestymistapa. Mikä resepti toimii ehdottomasti. Apple ilmoitti yksinkertaisesti ennätykselliset neljännesvuositulot käytännössä 92 miljardia dollaria. Älä unohda Amazon (älä koskaan unohda Amazon.com!) Ja myös Amazon Music Unlimited. Tai Pandora, SiriusXM, samoin kuin erinomainen vanha, tehty maanpäällinen. Shokeroivasti korkea 93% kaikista YHDYSVALLAN aikuisista kiinnittää edelleen huomiota AM: ään ja FM: ään ajaessaan.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *