Tämä tullaan näkemään 2020-luvulla: Musiikin tulkinta ja tuotanto muuttuu

Kukin sukupolvi kuuntelee oman nuoruutensa aikaista musiikkia, mutta myös kokee ja tulkitsee musiikkia eri tavoin kuin muut sukupolvet. Se ei ole koskaan koskaan ollut totuudenmukaisempaa kuin nyt, kun tietokoneet ja internet ovat tosiasiallisesti muuttaneet musiikkimaailman. Seuraavaksi esiittelemme 3 suurinta pop-villitystä 2020-luvulla:

Teini-ikäiset ovat todella olleet popmusiikin kasvun taustalla oleva paine aina ”Sinatramaniasta” lähtien, jonka Frank Sinatra innoitti 1940-luvun alkupuolella. Popin tekeminen on tosiasiassa perinteisesti suoritettu aikuisten toimesta. Jopa kun esiintyjät ovat olleet itse teini-ikäisiä tai nuorempia, heidän valmistajansa ovat yleensä olleet vanhempia. Esimerkiksi Jackson 5: n ensimmäisen levyn tuotti soul-laulaja 30-luvun puolivälissä, Bobby Taylor.

Tällä hetkellä nuorten yhteiskunnan aikuinen kiinnitys on poistumassa. Tekniset keskeytykset tyypillisiin kappaleiden tallennus- ja levitysmenetelmiin ovat todella antaneet nuorille mahdollisuuden ohittaa vanhempien sukupolvien osallistuminen. Tuottaja, studiossa olevien hallintalaitteiden henkilö – tai huoneessa oleva kannettava tietokone – muuttuu erityisen nuoremmaksi.

”Asteikon nuoremmassa päässä on, että meillä on paljon 14–16-vuotiaita”, toteaa Anthony Larbi, Da Beat -teippiinstudion perustaja. ”He säveltävät kappaleita ja tuottavat yhdessä keskenään. He myös nauhoittavat ja suunnittelevat istuntoja.”

Kahden viime vuoden ajan Länsi-Lontoossa sijaitsevassa teollisuusalueessa sijaitseva On Da Beat on satama, joka tarjoaa lupaavia räppääjiä sekä tuottajia, jotka haluavat tehdä ammattimaisia ​​korkealaatuisia levytyksiä. Yleensä heidän kappaleensa tehdään kotona käyttämällä kannettavia tietokoneita, äänikortteja ja myös kappaleiden tuotanto-ohjelmistoja, kuten FL Studio ja Ableton, joita on helppo hankkia (tai ladata laittomasti). Jos se onnistuu, kappale nauhoitetaan uudelleen käyttämällä parempia työkaluja työpajassa viedäksesi seuraavalle tasolle.

Kun studiossa kyky vaatii varmasti vuosien harjoittelua, nyt se voidaan noutaa nopeasti. ”Useilla heistä on kokemusta, mutta suurin osa on läpikäynnissä”, Larbi toteaa hänen työpajaansa käyttävistä murrosikäisistä tuottajista. ”Kuinka virtalähde osoittaa, mitä erilaisia ​​laitteita käytetään, mitä lisäosaa käytetään. Suurin osa niistä ei tunnista, ne on osoitettava. Kuitenkin olen huomannut, että he ottavat sen todella nopeasti.” Hip-hopilla on ollut jatkuvasti nuoria valmistajia, koska se on teknologiaohjattu taiteen tyyppi, joka vakiinnuttui laulusektorin ulkopuolelle. Räppi-johtaja DJ Kool Herc oli teini-ikäinen, kun hän paljasti breakbeat-suunnittelunsa levykantereilla ”takaisin instituutiotukoon” hänen Bronx-kerrostalossaan vuonna 1973: perustavanlaatuinen minuutti hip-hopissa. Tanssimusiikki on lisäkategoria, jolla on perinteinen murrosikäinen DJ ja tuottaja.

Nykyään Hercilla on monia jälkeläisiä ympäri maailmaa, jotka kaikki on linkitetty upouuteen kappaleiden markkinoiden kehykseen, jota räppi on todella avustanut. On Da Beatin valmistajien joukossa on Mikabeats Newhamista, itäisestä Lontoosta, joka aloitti lyönnit 15-vuotiaana. Nyt 20 hän loi Länsi-Lontoon räppittäjän Lil Dotzin ”Haters” -elokuvan, joka on tosiasiallisesti nähty myös 3,3 miljoonaa kertaa YouTubessa. ”Huppujen kuumimpana” Manchesterin räppääjä Meekz, jolla on 5,5 metriä näkymiä. Yksi vuoden 2019 merkittävimmistä kappaleista oli nuorten aikuisten tuottama: YoungKio oli 16-vuotias, kun hän antoi lyönnin Lil Nas X: n maanläheiselle ristiinvirta-singolle ”Old Town Roadway”. Lil ’Nas X osti rytmin 30 dollaria BeatStars-verkkosivustolta. Lisäksi viritys vietti ennätykselliset 19 viikkoa Yhdysvaltain grafiikoiden päälle aiemmin tänä vuonna (kun se meni virusperäiseksi, YoungKio ja Lil Nas X teki uuden sopimuksen).

sisarus Finneasin makuuhuoneessa LA: ssa, jossa hän loi kappaleensa käyttämällä trendi leviää räppän ulkopuolelle. Billie Eilishin nousu kuuluisuuteen alkoi hänen tyypillisesti helposti saatavilla olevista musiikin käsittelytyökaluista, kun he olivat molemmat teini-ikäisiä. Siellä hänen debyyttialbuminsa, kun me kaikki nukkumme, minne menemme? tehtiin. Hänen kuiskaava laulu miksauksen etureunalla, samanaikaisesti sisäänpäin kääntyvä ja myös vilpitön, ei ole vain paras teini-ikäinen rekisteri. Se mainostaa myös aivan uuden aikakauden vääristämätöntä tuotantoa. Aikuisten ohjauksen päivät eivät ole kuitenkaan kokonaan ohitse. ”Meidän on oltava vuorovaikutuksessa heidän äitiensä ja isiensä kanssa säännöllisesti”, Larbi sanoo On Da Beat -studion nuorten tuottajien puolesta, ”yksinkertaisesti antaa heidän tunnistaa, mitä heidän nuorensa tekevät.”

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *